כותב |
|
ddlgap משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 17/10/17
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 17/10/17 בשעה 13:39 | IP רשוּם
|
|
|
שלום לך
אנחנו רגע לפני מעבר לתוכנת יומן רכב
ממה שבררתי וקראתי ברשת הנושא הזה די סבוך ולא ברור כרגע,@
השאלה שלי היא אם העבודה שלי היא קו הובלה קבוע ומדוד בקילומטים עבור קופת חולים
בהנחה שהגדלת האחוזים בהכרה על הוצאות רכב גם ככה אינה מאושרת באופן רשמי ע"י פקיד השומה ,האם יכול להיות שבמקרה שלי יכול להספיק הצהרה שנתית של הקופת חולים שאני הנהג x מבצע עבורם קו להובלה ,ואורך הקו הוא x ק"מ מדי יום ,ואז פשוט להגיש את זה בסוף שנה ?
והאם נראה לך שיש איזה שהיא עדיפות ליומן רכב במקרה שלי?
אודה לך מאד אם תוכל לעזור לי בעניין
בתודה מראש, דניאל
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 18/10/17 בשעה 09:12 | IP רשוּם
|
|
|
שלום דניאל,
שאלתך אינה ברורה.
אם אתה מתכוון ממילא להתיישר להוראות של מס הכנסה בנושא - לא ברור לי כיצד יומן רכב יסייע לך.
המצב החוקי דהיום הוא שבתי-המשפט לא נתנו גיבוי ליומני הרכב, ושזיקפת השווי/ ההכרה בהוצאה - הם עדיין לפי הכללים הנוקשים של התקנות.
במאמר מוסגר נציין כי בתקופה האחרונה נשמעו קולות לפיהם יתכן וההסדר האמור ישתנה בקרוב, ואולם השינוי עדיין לא התרחש בפועל.
בהצלחה.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
ddlgap משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 17/10/17
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 18/10/17 בשעה 14:48 | IP רשוּם
|
|
|
תודה רבה על התשובה המהירה
השאלה שלי הייתה שבהנחה שהמצב היה מוסדר מבחינת הרשות(כמו שהיה בעבר)
האם במקרה כמו שלי שהנסיעות שלי קבועות ומעוגנות בהסכם מול המעסיק כולל מס הקילומטרים המדוייק ,
האם במקרה כזה אני יכול פשוט להציג את החוזה פעם אחת בסוף שנה במקום להשתמש כל השנה ביומן הרכב?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 18/10/17 בשעה 17:50 | IP רשוּם
|
|
|
שלום דניאל - אתה שכיר או עצמאי?
בכל מקרה לפי ההוראות דהיום - גם אם תשתמש ביומן רכב, וגם אם תציג חוזה, וגם אם לא תעשה כלום (בהנחה שיש שימוש עסקי ברכב) - יחול אותו חיוב במס.
בהצלחה.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|