MissRG משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 15/06/17
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1
|
נשלח בתאריך: 15/06/17 בשעה 15:12 | IP רשוּם
|
|
|
שלום,
אני תוהה האם יש כלים מומלצים להשוואה של הכנסה בין שכיר לבין עצמאי
כשעיקר הכנסתו מלקוח אחד (בהיקף משרה מלאה). יש לי הצעה פוטנציאלית
ואני יכולה לבחור את צורת ההתקשרות. הוצאת המעסיק בהקשר זה היא
סטטית (25K - הוצאות מעסיק, לא שכר ברוטו שלי) ומנסה לחשב את ה"נטו"
בשני התסריטים - בהנחה שכעצמאית אני מפשירה לעצמי לפנסיה, קרן
השתלמות וכו... תודה מראש
__________________ תודה מראש
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 15/06/17 בשעה 17:15 | IP רשוּם
|
|
|
שלום
לדעתנו, השאלה נשאלת מכיוון לא נכון.
בהינתן עלות מעסיק קבועה, השאלה היא לא הנטו לעובד/לעצמאי - אלא מהו הסכום שנשאר לטובת העובד/העצמאי כולל הסכום המופקד בקופות פנסיה / השתלמות בכל אחת מהחלופות.
זאת משום שחלק המעביד בתגמולים (ולעיתים אף בפיצויים) ובקרן השתלמות הם כספים שנזקפים לטובת העובד. באופן דומה - סכומים שהעצמאי מפקיד לעצמו נשארים בבעלותו.
לכן יש לבחון את המרכיבים הבאים:
- תשלומים לביטוח לאומי: כאשר חלק עובד עד 12% וחלק מעסיק עד 7.5% (כאשר במקרה שלך יש לקחת בחשבון את מלוא הסכום - דהיינו 19.5%). לעומת זאת תשלומי עצמאי לביטוח לאומי מעט נמוכים יותר. כמו-כן כדי להגיע לתוצאה מדויקת יש לקחת בחשבון את מדרגות הביטוח הלאומי.
- עלויות נוספות שחלות רק על עצמאי כגון: שירותי ראיית חשבון, שירותי הנהלת חשבונות, ביטוחים אם יש צורך בכך וכיוצ"ב.
- כמו-כן יש לקחת בחשבון נושאים כמו ימי חופשה (האם תינתן חלופה לחופשה גם במעמד עצמאי) וכן זכויות סוציאליות שאינן כספיות.
- מאידך, עצמאי יכול להכיר בהוצאות שבדר"כ לא מוכרות אצל שכירים (כגון הוצאות רכב, חלק יחסי מהוצאות הבית), באופן שיביא לתשלומי מס הכנסה נמוכים יותר.
בהצלחה.
נערך על ידי עמוס רואה חשבון - 15/06/17 בשעה 17:15
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|