כותב |
|
roni משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 31/05/16
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 31/05/16 בשעה 17:15 | IP רשוּם
|
|
|
אני נמצא בהליך של רילוקשין לקפריסין, ע"מ לקבל אזרחות ולשלם מס
כחוק במדינת קפריסין עלי לרכוש דירה כחלק מההוכחה שלהם לרצינות.
אז השאלה שלי היא כזו, אם אני לוקח משכנתא עבור רכישה של דירה
פרטית בקפריסין, האם החזר המשכנתא יוכר לי במס בארץ עד שאקבל
אזרחות קפריסאית?
אני בכוונה אומר דירה ולא רכישה של משרד מכוון שמתכוון לעבוד שם
מהבית.
תודה
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 01/06/16 בשעה 00:46 | IP רשוּם
|
|
|
שלום,
האם אתה שכיר? עצמאי?
במידה ושכיר - האם המעסיק משלם / משתתף בהוצאות המגורים? יש לציין כי לרוב התפיסה המקובלת היא שמדובר בהוצאה פרטית שאינה לצורך יצור הכנסתו של השכיר.
במידה ועצמאי - מה תחום העיסוק? ככל שעצמאי - מומלץ לקרוא את המדריך שלנו לעבודה מהבית.
כמו-כן - יש לשים לב שככל שבכוונתך להגר מהארץ - יש לבחון את ניתוק התושבות הישראלי לצורכי מס, וכן לבחון במקביל סוגיות של מניעת כפל מס בין ישראל לקפריסין.
בהצלחה.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
roni משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 31/05/16
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 01/06/16 בשעה 12:42 | IP רשוּם
|
|
|
שלום עמוס ותודה רבה על התשובה המפורטת.
המצב הוא כזה, אני עצמאי עובד מהבית בתחום האינטרנט, נשוי + 2.
המטרה היא להגר ולהעביר את מרכז עסקי לקפריסין כאשר המשפחה תשאר כאן בארץ, מציין זאת כי מניח שיש לכך השלכות מבחינת המיסוי שהזכרת.
מעבר לכך, מול איזה בעל מקצוע אני בודק את הנושא של כפל מס וניתוק התושבות לצורכי מס וכן את ההשלכות לגבי?
אני שוכר עו"ד שנמצא בקפריסין, המשרד כולל רואי חשבון, האם אלו דברים שהם יסבירו / יטפלו בבוא העת או שזה לא המצב?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 02/06/16 בשעה 08:16 | IP רשוּם
|
|
|
שלום,
ככל ולא תיחשב לתושב ישראל לצרכי מס הכנסה, לא תחויב על הכנסות שמקורן מחוץ לישראל.
על פי סעיף 4 לפקודת מס הכנסה, מקום הפקתן של הכנסות מעסק עצמאי הוא מקום ביצוע העבודה, ולכן - ככל שתיחשב כמי שאינו תושב ישראל - לא תחויב בישראל על הכנסותיך מהעסק בקפריסין.
לעניין האפשרות שלא תיחשב כתושב ישראל לצרכי מס - מדובר בסוגיה מורכבת ובה שיקולים רבים, כאשר לאחרונה חלה התפתחות בפסיקה שעשויה לבוא לטובתך.
מומלץ במקרים כגון אלו להתייעץ במקביל הן ביועץ זר (דוגמת אותו עורך דין קפריסאי) וביועץ ישראלי - רואה חשבון או עורך דין ישראלי הבקיא בדיני המס, שכן השלכות המס עשויות להיות ניכרות מאוד.
נשמח לסייע לך בבחינת סוגיות אלו. במידת הצורך הנך מוזמן להשאיר פרטים בעמוד צור הקשר באתר.
בהצלחה.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|