כותב |
|
ariccohen משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 09/08/12 מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1
|
נשלח בתאריך: 09/08/12 בשעה 15:02 | IP רשוּם
|
|
|
שלום !
יש לי שאלה מאד חשובה אודה אם מישהו שמבין בעניין יעזור .
יש לי קרוב משפחה עשיר מאד תושב ארה"ב . יש לו פה בארץ חשבון בנק למעלה מ 15 שנה . בחשבון נוצרה יתרת מאד גדולה של כסף ( 3 מליון דולר ) שלא מושקעת בשום מקום . הכסף הזה הוא ממש פינטס בשבילו וממש לא מזיז לו שזה לא מושקע כלל . לאור היחסים הקרובים שלנו זרקתי לו פעם בצחוק ואמרתי שאם הוא לא משקיע את הכסף למה שלא יעזור לי וילווה לי את הכסף ללא ריבית למשך תקופה של כמה שנים . הוא הסכים לתת לי את הכסף כהלוואה ללא תקופת זמן . בכסף שיתקבל אני אפתח חברה בע"מ בבעלותי בלבד , אלווה את הכסף שאני לוותי מהדוד לחברה כהלוואת בעלים ואשקיע את הכסף שבתוך החברה בנדל"ן מסחרי . הרווחים שיהיו לחברה בעקבות השכרת הנכסים ימשכו מהחברה כדיוידנד וישמשו להחזרת הכסף שלוותי . ביני לבין הדוד יהיה חוזה הלוואה שבו כתוב שהוא מלווה לי את הכסף בתנאי שישמש אך ורק לצרכי השקעה בנדל"ן , הוא ללא תקופת זמן , אך בכל רגע הוא יכול לבקש חזרה את כספו גם במידה ויהיה צורך למכור ולממש נכס שכבר נקנה .
שאלתי היא האם כל העסק חוקי , כשר , ויהיה מקובל על רשויות המס , והבנק ?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
אריאל כץ מנהל ראשי
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 145
|
נשלח בתאריך: 09/08/12 בשעה 15:11 | IP רשוּם
|
|
|
שלום רב,
תשובה מלאה מרואה חשבון תתקבל ביום א'.
תודה.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 13/08/12 בשעה 17:47 | IP רשוּם
|
|
|
שלום,
על-פניו הכל נראה כשר, ולא בעייתי.
במיוחד כאשר תיתן גילוי נאות לכל הפעולות שנעשות בינך ובין קרוב המשפחה. יש לבחון גם את האפשרות שהלוואת הבעלים שאתה תזרים לחברה תעמוד בהוראות תקנות מס הכנסה (הלוואות בעלי שליטה לחברת מעטים), ואז תוכל לקבל מהחברה בפטור ממס הפרשי הצמדה למדד, כאשר ההוצאה תהיה מוכרת בחברה.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|