כותב |
|
dudidula משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 05/11/09
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 22/07/10 בשעה 21:04 | IP רשוּם
|
|
|
שלום.
לאחרונה הסתבר לי כי ירשתי לפני 26 שנים קופת תגמולים של אבי (כשמת בוצעה חלוקת רכוש אך לא ידענו על קיומה עד לאחרונה).
כעת, מבקשים במס ההכנסה שנשלם בעבור רכיב הפיצויים כקבוע בחוק.
שאלתי:
1. האם יורשים צריכים לשלם מס בעבור רכיבים מקופת התגמולים?
2. במקרה שלי, מדובר בזכויות שנוצרו למעשה לפני 26 שנים, כלומר ספק אם התקנות של המס היו קיימות. האם עדיין אני אהיה מחוייב לשלם? למיטב זכרוני מדובר בתקנות חדשות שביבי הכניס כשהיה שר אוצר.
3. היות ומדובר במשהו ישן, אין רישום של שנות העבודה או משכורת אחרונה, ולכן פקידי המס הציעו לי שהחישוב של גובה המס שיגבה בעבור רכיב הפיצויים יעשה לפי המשכורת שלי (היורש). נראה לך הגיוני? איך יוצאים מהסיפור הזה וטוענים לפטור מלא ממס?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 25/07/10 בשעה 20:59 | IP רשוּם
|
|
|
שלום,
1) יש לפנות למעביד ולנסות לשחזר את טופס 161 - טופס בו מבוצע חישוב פיצויי הפיטורין לכל עובד ונרשמים הסכומים הפטורים ממס והסכומים החייבים במס.
2) תקנות מס הכנסה לגבי פיצויי פיטורין פטורים ממס היו קיימות לפני 26 שנה ואף לפני כן.
3) חישוב לפי גובה המשכורת שלך לדעתי יגרום לך נזק, מה גם שללא ידיעת ותק שנות העבודה של אביך ז"ל יתכן ותאבד חלק ניכר מן הפטור.
אנו מציעים שתפנה למעבידו של אביך ז"ל ככל שיש למי לפנות, ותנסה ללקט את כל הנתונים הרלוונטים ונשמח לתאם עמך פגישת ייעוץ ראשונית חינם שתערך עד שעה בה ננחה אותך כיצד להביא את חבות המס למינימום האפשרי.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
|
|