כותב |
|
shir משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 21/10/09
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 21/10/09 בשעה 17:52 | IP רשוּם
|
|
|
אני מעוניינת לרכוש בניין דירות ולהשכיר אותן. אני מתלבטת אם כדאי לי לעשות זאת כאיש פרטי או לפתוח חברה לצורך העניין. האם תוכלו בבקשה לייעץ לי מה כדאי יותר מבחינת המיסוי? בעיקר מעניין אותי לדעת אילו הוצאות יוכלו להחשב פטורות ממס עבור החברה (למשל הוצאות שיפוץ ותיקונים, החזר הלוואות-האם יש תקרה?) ומה לגבי מס שבח, מס מכירה...
תודה !
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 23/10/09 בשעה 08:52 | IP רשוּם
|
|
|
shir כתב:
אני מעוניינת לרכוש בניין דירות ולהשכיר אותן. אני מתלבטת אם כדאי לי לעשות זאת כאיש פרטי או לפתוח חברה לצורך העניין. האם תוכלו בבקשה לייעץ לי מה כדאי יותר מבחינת המיסוי? בעיקר מעניין אותי לדעת אילו הוצאות יוכלו להחשב פטורות ממס עבור החברה (למשל הוצאות שיפוץ ותיקונים, החזר הלוואות-האם יש תקרה?) ומה לגבי מס שבח, מס מכירה...
תודה ! |
|
|
שלום רב,
שאלתך מורכבת מאוד, וכדי לקבל תשובות מפורטות ועמוקות נשמח לקבל אותך לפגישת במשרדנו לשעת ייעוץ חינם.
את הפגישה תוכלי לתאם בטלפון 02-5665122.
על קצה המזלג התשובה תלויה - בין היתר בכמות הדירות, באופק הזמן שאת מעוניינת להחזיק את הדירות - כך למשל אם תקני את הדירות כאדם פרטי ולא במסגרת חברה - ישנה אפשרות שתשלמי מס בשיעור 10 אחוז בלבד על כלל ההכנסות מהשכרת הדירות. במקביל תוכלי לממש כל 4 שנים דירה אחת בפטור ממס שבח.
מאידך, אם הדירות ימומנו בעיקר מהון זר - משכנתא ואת תהיי מעוניינת להחזיק את הדירות לטווח ארוך מאוד - יהיה צורך להכין דוחות רווח והפסד ותזרים מזומנים פרופורמה בו נבחן את האלטרנטיבות השונות בכפוף לעובדות ונוכל לבחור תוך שיקולי תזרים מזומנים חיסכון במס הכנסה, מס שבח ומע"מ (שהיא סוגיה מורכבת בפני עצמה אם הדירות ירכשו באמצעות חברה).
בהצלחה.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shir משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 21/10/09
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 02/11/09 בשעה 16:17 | IP רשוּם
|
|