כותב |
|
businessqu משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 03/02/11
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1
|
נשלח בתאריך: 03/02/11 בשעה 08:21 | IP רשוּם
|
|
|
שלום,
1. התכוונתי לפתוח עסק חודש בנובמבר 2010 אך בשל שיקולי סוף שנה החלטתי לפתוח אותו ב2011. החל מנובמבר עשיתי פעולות רבות לקידום העסק במהלכן נסעתי לחול נפגשתי עם ספקים שונים אך לבסוף החלטתי שלא כדאי לי לפתוח את העסק.
אם יש לי רישום במייל על כל הניסיונות, הפגישות, סיכומי פגישות, הכוונות ואף התקדמות העניינים לחוזה שעליו הייתה התכתבות ענפה, האם אוכל לדרוש שמס הכנסה יכיר לי בכל ההוצאות שנגרמו לי במהלך ה-3 חודשים?
2. במהלך 2009 נוצרו לי רווחי הון גבוהים ומשמעותיים, מכיוון שהרווח הון נוצר רק במכירה אז מבחינת מס הכנסה הרווח נוצר גם ב-2009 וגם ב-2010, כל העסקאות נעשו עם תיעוד דרך הבנק ושילמתי מס כחוק בגובה 20%, כמו כן, במהלך 2009 הייתי שכיר במשרה מלאה. ידוע לי שבפתיחת עסק יש דרישה להצהרת הון. האם מס הכנסה יוכל לטעון שהפעילות בבורסה היא כעסק ואז יהיה עלי לשלם מס שולי במקום מס רווחי הון?
תודה
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 05/02/11 בשעה 18:51 | IP רשוּם
|
|
|
שלום רב,
בקשר לשאלתך הראשונה:
כעקרון ניתן להכיר בהוצאות טרום עסקיות אשר הוצאת במהלך 2010 ואשר יוכרו לך במהלך 2011. נסיעות לחו"ל ליצירת קשרים עם לקוחות וספקים שלא הבשילו לקשר קיים ומתמשך - בפרקטיקה לא יוכרו לך כהוצאה. גם לעניין מע"מ, לגבי הוצאות הכוללות מע"מ (למותר לציין כי בנסיעות לחו"ל אין מע"מ) ניתן לנכות מע"מ תשומות עד חצי שנה אחורה.
בקשר לשאלתך השנייה:
לגבי טענה אפשרית של מס הכנסה שפעילותך בבורסה מגיעה לכדי 'עסק' יש לבחון מספר מבחנים שנקבעו בפסיקה: הינך מוזמן לעניין באתר משרדנו: עמוס כץ רואה חשבון ושות' בו תוכל לקרוא מאמר מקיף בנושא ההבדל בין משקיע לסוחר בניירות ערך.
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
|
|