כותב |
|
davidesh משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 03/10/19
משתמש: מנותק/ת הודעות: 4
|
נשלח בתאריך: 03/10/19 בשעה 14:48 | IP רשוּם
|
|
|
בהצהרת ההון השניה, שהגשתי לפני מספר שנים, שכחתי לדווח על פיקדון קטן שיש לי, בסכום של כ-7,000 דולר. עכשיו אני צריך להגיש הצהרת הון שלישית. כמובן שאני מתכוון לדווח על הפיקדון הזה, אולם השאלה היא האם ראוי להוסיף מכתב-הבהרה המסביר שהפיקדון הזה למעשה שייך להצהרת-ההון הקודמת?
לי היה נראה שראוי להוסיף הסבר, על-מנת שההצהרה תהיה מדוייקת.
אבל, קראתי באינטרנט שמס-הכנסה בדרך-כלל לא מאשר לתקן הצהרת-הון קודמת, ולכן מכתב-הבהרה מסוג זה לא יתקבל, ועלול רק לעורר בעיות. אם כך, האם עדיף פשוט לדווח על הפיקדון כמו שהוא עכשיו, בלי להוסיף הסברים?
מבחינת הפרשי הון - הפרש ההון מההצהרה הקודמת הוא כ-300 אלף, ש"ח וההכנסות כ-700 אלף (במשך 7 שנים). האם הון נוסף של 7000 דולר עלול לגרום לבעיה כלשהי?
נערך על ידי davidesh - 04/10/19 בשעה 14:32
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
davidesh משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 03/10/19
משתמש: מנותק/ת הודעות: 4
|
נשלח בתאריך: 03/10/19 בשעה 15:03 | IP רשוּם
|
|
|
שאלה נוספת מאותו סוג: בהצהרת-ההון השניה לא דיווחתי על רכוש של אשתי מלפני החתונה (בעיקר בשמים ותכשיטים) בעלות כוללת של כ-7000 ש"ח, כי התחתננו בין הצהרת-ההון הראשונה לשניה, וחשבתי שכיוון שהראשונה כוללת רק את הרכוש שלי, ראוי שגם השניה תכלול רק את הרכוש שלי. עכשיו, כשאני מדווח על רכוש זה, האם יש לצרף מכתב הבהרה?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
עמוס רואה חשבון מנהל ראשי
רואה חשבון מומחה
הצטרף / הצטרפה: 05/01/08
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1863
|
נשלח בתאריך: 15/10/19 בשעה 11:01 | IP רשוּם
|
|
|
שלום רב,
יש לכלול בהסברים שבין הצהרות ההון את העובדה שהפקדון נשכח מההצהרה הקודמת. אם אפשר, רצוי לצרף אסמכתא לכך שנכלל גם בתקופה הקודמת.
לעניין גובה הפרש ההון - צריך לקחת בחשבון,בין היתר, הוצאות מחיה משוערות.
לגבי הרכוש של אשתך - כן, בדומה לנושא הפיקדון.
בהצלחה
__________________ עמוס כץ ושות' - משרד רואי חשבון המתמחה בעריכת וביקורת דוחות כספיים לעצמאים וחברות בכל ענפי המשק, לווי עסקים ומלכרים, ייצוג במס הכנסה וטיפול בהחזרי מס לשכירים.
טל. 02-5665122 פקס. 02-5665123
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
|
|